Ανεξίτηλη πολιτική σφραγίδα για την προστασία του περιβάλλοντος – Ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Από τις 365 μέρες του χρόνου μόνο μία δυστυχώς, η σημερινή, είναι αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία της Γης και της φύσης. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλη μας η ζωή, η ύπαρξη και η ευημερία στηρίζεται σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτύξουμε τις δραστηριότητες μας, θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, θα αθληθούμε και θα ψυχαγωγηθούμε στον ελεύθερο χρόνο μας.

Για την παράταξη Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός Ξανά, το περιβάλλον βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Από την πρώτη μέρα της πολιτικής μας ιστορίας στον Κορυδαλλό έχουμε αποδείξει ότι δεν κάνουμε συμβιβασμούς σε σημαντικά ζητήματα και δεν υπολογίζουμε ούτε το πολιτικό κόστος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαρασάλευτης πολιτικής μας γραμμής είναι η διαφύλαξη του Όρους Αιγάλεω από την ανηλεή μανία οικοπεδοποίησης. Με απόφαση επί των ημερών διοίκησης του Δήμου Κορυδαλλού από το Στέφανο Χρήστου και την παράταξη μας, το δημοτικό συμβούλιο οριοθέτησε το σχέδιο πόλης απαγορεύοντας την κατασκευή πολυκατοικιών ψηλά στο βουνό, προστατεύοντας έτσι την άγρια ζωή και το πράσινο της πόλης μας, που σήμερα είναι τόσο περιζήτητο. Παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε από οργανωμένη ομάδα οικοπεδούχων δεν υποχωρήσαμε ούτε στιγμή από τις κόκκινες γραμμές μας και σήμερα είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Δεύτερο σημείο-σταθμός αποτελεί για εμάς ο χώρος των 115 στρεμμάτων, τον οποίο απαλλοτρίωσε το κράτος ύστερα από διαπραγματεύσεις με το Δήμο Κορυδαλλού την εποχή της διοίκησης Στέφανου Χρήστου. Ως το 2006 καταφέραμε να πάρουμε από το κεντρικό κράτος όχι μόνο τη δέσμευση για την κατασκευή έργων ύψους εκατομμυρίων αλλά και την εκκίνηση τους με νόμιμες διαδικασίες. Δυστυχώς όμως λίγους μήνες μετά την αλλαγή εξουσίας στην πόλη, το έργο σταμάτησε και σήμερα, 17 χρόνια μετά το συναντάμε στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση από αυτή που το αφήσαμε. Ερχόμαστε λοιπόν ΞΑΝΑ να ζητήσουμε από το λαό του Κορυδαλλού την εντολή να συνεχίσουμε ότι ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2005 και να παραδώσουμε στην πόλη ένα χώρο πρασίνου, άθλησης, ψυχαγωγίας, ένα χώρο που θα αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο της πόλης και θα αναδείξει την ομορφιά του Σχιστού και γενικότερα του Κορυδαλλού.

Τρίτο φλέγον ζήτημα για την παράταξη μας είναι η προστασία των υπαρχόντων χώρων πρασίνου, των πνευμόνων της πόλης μας που τόσο πολύ έχει πνιγεί από το τσιμέντο. Το δασάκι του Σχιστού, η περιοχή του Πανοράματος αλλά και όλες οι περιαστικές ζώνες πρασίνου πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού και είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε. Στόχος μας η καθιέρωση 24ωρης μονάδας πυρασφάλειας, η εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων πυρανίχνευσης και κατάσβεσης, η λειτουργία εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης από κατοίκους των περιοχών, η εκπαίδευση και η καθοδήγηση όλων των κατοίκων μέσα από τα σχολεία και τις δημοτικές υπηρεσίες για την αποτροπή και αντιμετώπιση πυρκαγιών εν τη γενέσει τους. Μάλιστα σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε σε συνεργασία με το δασαρχείο και την περιφέρεια ένα γενικευμένο σχέδιο αναδάσωσης στις περιοχές περιμετρικά της πόλης του Κορυδαλλού, ώστε να γίνουμε ένας δήμος υπόδειγμα για τους γειτονικούς.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ζήτημα είναι τα πλάσματα που ζουν στην πόλη μας. Το όρος Αιγάλεω αποτελεί φυσικό βιότοπο για δεκάδες άγρια είδη όπως χελώνες, αλεπούδες, πέρδικες, ερπετά, σκαντζόχοιρους και πολλά αποδημητικά πτηνά. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να διαφυλάξουμε αυτό το ζωτικό χώρο και να επιτρέψουμε τον πολλαπλασιασμό των ειδών μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο και φυσικούς τρόπους. Οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στους πληθυσμούς τους και αυτό πρέπει να αντιστραφεί.

Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και όλοι μαζί πρέπει να το προστατεύσουμε. Για ένα καλύτερο μέλλον, για τις γενεές που θα ζήσουν εδώ μετά από μας.

Στέφανος Χρήστου – Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά