Κρύφτηκαν Δημόπουλος και Χουρσαλάς στις καταγγελίες Βαγενά πίσω από τη …σιωπή τους

Κάνοντας πως δεν ” ακούνε” και δεν αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των καταγγελιών σε βάρος τους, του…δικού τους στελέχους , Στέφανου Βαγενά , οι κκ Χουρσαλάς και Δημόπουλος,” αντέδρασαν” στα παραπάνω .

Επιλέγοντας ως ” αμυντική γραμμή” την ” άκρα του τάφου” σιωπή , δήμαρχος και αντιδήμαρχος-οι δυο πραγματικά συνδιοικούντες το δήμο- αποκάλυψαν με την στάση τους αυτή , πόσο πολιτικά ευάλωτοι είναι και κατώτεροι των περιστάσεων.

Σε κανένα δήμο της χώρας , δεν έχει ειπωθεί , δημοσίως και επισήμως, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , από στέλεχος της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, όσα τους καταλόγισε ο κ. Βαγενάς , ο οποίος με απόφαση του ίδιου του δημάρχου , έχει ορισθεί εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Σε δυο – και όχι μόνο μια -συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , ο κ. Βαγενάς , κατήγγειλε δημόσια και ευθέως ότι:

-Ο κ. Χουρσαλάς υποκύπτει σ΄ότι αφορά την επιλογή προσώπων για τις θέσεις Αντιδημάρχων , σε πιέσεις που όπως είπε του ασκεί ο κ. Δημόπουλος

-Λαμβάνονται από το δήμο , μ΄ ευθύνη του κ. Δημόπουλου , παράτυπες αποφάσεις.

Και όλα αυτά την στιγμή κατά την οποία για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα , στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι κκ Χουρσαλάς-Δημόπουλος, τα αναγάγουν σε μέγιστα και απειλούν ” θεούς και δαίμονες” γιατί ” προσέβαλλαν” την προσωπικότητα τους , το ήθος τους και άλλα.

Συγκεκριμένα , σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο κ. Βαγενάς , είχε καταγγείλει τον κ. Δημόπουλο, που παρίστατο , ότι άσκησε veto στον δήμαρχο κ. Χουρσαλά για να μην τον ορίσει αντιδήμαρχο.

Στη τόσο σημαντική αυτή καταγγελία , ο κ. Δημόπουλος δεν απάντησε ενώ ο δήμαρχος απουσίαζε . Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε ιντερνετικά( επικαλέστηκαν βλάβη) αλλά και ούτε βιντεοσκοπήθηκε ώστε να αναρτηθεί αργότερα.

Όπως λέγεται , είχε διαρρεύσει στην ηγεσία του δήμου η πρόθεση του κ. Βαγενά να προβεί σε δημόσια καταγγελία και είχε δεχθεί , σύμφωνα πάντα με τις σχετικές πληροφορίες , τηλεφωνήματα -παρότρυνσης από αντιδημάρχους και λοιπούς να μη το πράξει.

Ωστόσο , μετά από εκείνη τη συνεδρίαση , ο κ. Βαγενάς επανήλθε στην τελευταία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία προέβη σε νέες καταγγελίες σε βάρος του κ. Δημόπουλου. Κατηγορώντας τον ότι ” παρακάμπτει διαδικασίες και ιεραρχία” με αποτέλεσμα ” να βγαίνουν παράτυπες αποφάσεις”.

Επίσης περιγράφοντας τις ( εχθρικές) σχέσεις που επικρατούν εντός της διοίκησης του δήμου , κατηγόρησε τον κ. Δημόπουλο και για παρεμβάσεις σε θέματα αρμοδιοτήτων του και στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που εκείνος έχει ορισθεί από τον ίδιο το δήμαρχο να προίσταται πολιτικά.

Είπε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων:

” Κατά πόσο είναι αποδεκτό αντιδήμαρχος να αρνείται κατηγορηματικά τη συνεργασία μ΄άλλο θεσμικό όργανο του δήμου, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο στην προκείμενη περίπτωση, παρακάμπτοντας διαδικασίες και ιεραρχία. Δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία του δήμου , .

Επεμβαίνει στο τμήμα αρμοδιότητας μου , χωρίς ενημέρωση δική μου , απαιτεί και δημιουργεί προβλήματα στους υπαλλήλους να μην ενημερώνομαι. προβάλλοντας την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια μου.

Αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει ο κ. Δημόπουλος , σ΄αυτόν αναφέρομαι , είναι να βγαίνουν παράτυπες αποφάσεις και να ακολουθούνται λάθος διαδικασίες.

Η απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Δημόπουλου δεν συνάδει καθόλου με τον σκοπό της αποστολής μας σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι…”

Σ΄όλα αυτά , οι κκ Χουρσαλάς και Δημόπουλος ,στη συνεδρίαση , όπου έλαβαν το λόγο κατόπιν , δεν απάντησαν τίποτε ενώ επί …μακρόν αναφέρθηκαν σ΄άλλα.

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά