Δεν  φεύγουν οι Φυλακές! Το ανακοίνωσε η  κυβέρνηση. Το απέκρυψε χθες στα εγκαίνια  η συνδιοίκηση  Χουρσαλά-Δημόπουλου. Κάποιοι εμπαίζουν για ακόμη μία φορά, τους πολίτες του Κορυδαλλού

Στόχο να παραπλανήσει την κοινωνία του Κορυδαλλού, από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ τελικά οι φυλακές, αποδεικνύεται ότι είχε η ομιλία του Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά και η «φιέστα» που έστησε η Δημοτική του Αρχή, μ΄αφορμή το πάρκο σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών.

Η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου, η οποία επί ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, δεν έπραξε τίποτε για την προώθηση του αιτήματος απομάκρυνσης των φυλακών, ούτε καν μια επιστολή προς την κυβέρνηση ή έστω μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ και ΜΟΙΡΑΙΑ για το ίδιο το μέλλον του Κορυδαλλού.

Όπως αποκαλύπτει και καταγγέλλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με επίσημα στοιχεία (πρακτικά της Βουλής), η κυβέρνηση εδώ και ένα και πλέον μήνα, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ από το βήμα του Κοινοβουλίου, ότι οι ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ!

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ Η ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΟΥΡΣΑΛΑ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ (15/7) …ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ …ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΑΦΟΥ Ο κ. ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ «ΠΝΙΞΟΥΝ»

Αν δεν το γνώριζε επιβεβαιώνει απόλυτα εκείνους που τους χαρακτηρίζουν παντελώς ακατάλληλους για να διοικούν την πόλη και ότι είναι μόνο για φιέστες και «χαιρετούρες»!

Ραγκούσης

Μ΄ ανακοίνωση του, ο κ. Ραγκούσης καταγγέλλει, τον «δια στόματος κυβέρνησης, τον κυβερνητικό εμπαιγμό για τη δήθεν απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού».

Ο κ. Ραγκούσης υπενθυμίζει ότι « πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη» και τονίζει τα εξής:

«Επειδή έχουμε χρέος να πορευόμαστε με βάση την αλήθεια, οφείλουμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας, τον τραγικό κυβερνητικό εμπαιγμό σχετικά με το μείζον θέμα της πολυπόθητης απομάκρυνσης των φυλακών.

Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στους πολίτες και μάλιστα με βάση τις ίδιες τις επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα :

1.Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, τον Ιούλιο του 2019, ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης είχε πει επί λέξει και μάλιστα σε ενεστώτα χρόνο:

«Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού και φεύγουν από την Δυτική Αθήνα. Οι παλαιές εγκαταστάσεις κατεδαφίζονται. Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασάνουν.»

2.Τον Νοέμβριο του 2020, σε συνέχεια του κ.Μητσοτάκη, η ανεκδιήγητη π.Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ.Νικολάου, δήλωσε:

« …αυτό σημαίνει ότι αρχές του 2021 προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου. Και σε περίπου ένα χρόνο από τότε, στις αρχές του 2022, θα μπορούμε να κόψουμε κορδέλα».

Και τελικά ΝΑ ποια είναι η αλήθεια :

Στις 9 Ιουνίου 2022, ο νέος Γεν.Γραμ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ.Κ.Παπαθανασίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής:

«… όσον αφορά την διαδικασία (για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού) για την ανέγερση των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο όντως είναι ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο θα πάρει χρόνια. Δεν θέλω να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2028 με τίποτα…»!

«Πριν το 2028, με τίποτα»!

«Δυστυχώς, μας κορόιδεψαν.

Στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτε το ουσιαστικό επί 3 χρόνια.

Ας μην διανοηθούν λοιπόν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε, να αναφερθούν ξανά σε αυτό το θέμα.

Θα είναι πρόκληση και βάναυση προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών του Κορυδαλλού» , τονίζει ο κ. Ραγκούσης.

Πηγή: www.korydallosnews.gr

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά