Επίσκεψη στα πλαίσια λειτουργίας των summer camps, ως μέλη της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας

Στα πλαίσια λειτουργίας των summer camps, παρευρεθήκαμε την Πέμπτη 20/6/2024 ως μέλη της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας στα εξής σχολεία 1ο,2ο,6ο,8ο,9ο,16ο ώστε να καταγράψουμε τυχόν προβλήματα αλλά και να δούμε και με τα μάτια μας την εύρυθμη λειτουργία αυτού του θεσμού της πόλης μας που εξυπηρετεί οικογένειες εργαζομένων. Αυτόν τον θεσμό, τον εφαρμόζουν πολλοί Δήμοι και είναι μια διέξοδος για τους δημότες για την φύλαξη των παιδιών τους αλλά και για τα ίδια τα παιδιά η συνύπαρξη τους με συνομηλίκους και η ενασχόληση τους με διάφορες δραστηριότητες.

Αρχικά, επισκεφτήκαμε το 1ο-25ο Νηπιαγωγείο, εκεί σημειώσαμε ότι δεν υπήρχε επαρκής κλιματισμός καθώς και η τρύπα στο ταβάνι θυμίζει περισσότερο θερμοκήπιο παρά σχολική αίθουσα. Και μάλιστα από ότι πληροφορηθήκαμε θα λειτουργήσει και άλλη αίθουσα.

Στο 1ο Δημοτικό, ο συνολικός αριθμός παιδιών είναι 148 και περιλαμβάνει παιδιά νηπίου έως δημοτικού. Χρησιμοποιούνται αίθουσες με τελείως ανεπαρκή κλιματισμό.

Ακόμη, επισκεφτήκαμε το 16ο Δημοτικό, στο οποίο συμμετέχουν 140 παιδιά, νήπια έως και έκτης δημοτικού. Ο κλιματισμός ήταν επαρκής και το φαγητό των παιδιών που ελέγξαμε ήταν σε ειδικά θερμαινόμενους χώρους ώστε να διατηρείται. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα αποχέτευσης του σχολείου γενικότερα και προκαλεί δυσοσμία.

Μεταβήκαμε στο 2ο Δημοτικό, καταγράψαμε ότι τα παιδιά είναι 185 στο σύνολο, υπάρχει κλιματισμός επαρκής στις αίθουσες αλλά καθόλου στον πρώτο όροφο που έχει ζητηθεί από το Διευθυντή του σχολείου επανειλημμένες φορές. Στο 9ο Δημοτικό αντιμετωπίσαμε μια απρεπή στάση από την υπεύθυνη που δεν μας επέτρεψε να λάβουμε γνώση της εύρυθμης λειτουργίας της σχετικής δομής. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι ‘’είχε δίκιο’’ γιατί η δομή δεν είχε κλιματιστικά και περίμεναν το σχετικό συνεργείο.

Αξιοσημείωτη, είναι η σύγκριση τιμών επιβάρυνσης των οικογενειών για 25μέρες στο Δήμο Κορυδαλλού και στους όμορους Δήμους, παραδείγματος χάριν στο Δήμο Νίκαιας το ένα παιδί είναι 35 ευρώ από α’ την περίοδο 25 Ιουνίου- 5 Ιουλίου και από την β’ περίοδο 8 Ιουλίου- 19 Ιουλίου είναι άλλα 35 ευρώ σύνολο 70 ευρώ, για το δεύτερο παιδί είναι 17,5 ευρώ και για το τρίτο παιδί είναι δωρεάν. Στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, το ένα παιδί είναι 25 ευρώ για 2 εβδομάδες με πρόγευμα και χυμό (50 το μήνα αναλογικά), οι περίοδοι είναι: α’ 10-06-2024, β’ 21-06, γ’ 08-07.

Ακόμη στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, το ένα παιδί 60 ευρώ ανά περίοδο για τρείς περιόδους: 1η περίοδος 17-28 Ιουνίου, 2η περίοδος 1-12 Ιουλίου, 3η περίοδος 15-26 Ιουλίου. Τα δύο αδέλφια είναι 100 ευρώ και 150 ευρώ για τα τρία αδέλφια.

Ενώ, στο Δήμο Κορυδαλλού το ένα παιδί είναι 130 ευρώ χωρίς σίτιση και το δεύτερο παιδί είναι 90 ευρώ, ενώ το τρίτο απαλλάσσεται. Με σίτιση, είναι 150 ευρώ για το ένα παιδί και για το δεύτερο παιδί 100 ευρώ.

Η παράταξη μας, Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι αυτή η αρμοδιότητα για τη λειτουργία αυτής της δομής ανήκει στο δήμο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί από τον Δήμο στον αναπτυξιακό οργανισμό.

Επιτροπή Νεολαίας και Παιδείας, Σπύρος Κορλοτσίδης – Αργυρώ Παπαδάτου

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά