Κόβουν το ρεύμα σε σχολεία του Κορυδαλλού -Αφήνει ο δήμος απλήρωτους λογαριασμούς παρά τις ” διαβεβαιώσεις” Χουρσαλά

Παρά τις ενισχύσεις -ακόμη και έκτακτες- εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έχει λάβει ο δήμος Κορυδαλλού για τα σχολεία (και για την πληρωμή λογαριασμών ενέργειας) ….

Παρότι η πολιτική ηγεσία του δήμου , αναφέρουν ότι οι Σχολικές Επιτροπές έχουν και πλεόνασμα…

Παρ΄όλα αυτά αποκαλύπτεται το τραγικό , να υπάρχουν στα σχολεία ανεξόφλητοι λογαριασμοί.

Όπως καταγγέλλει μ΄ανακοίνωση της , η ΕΛΜΕ Πειραιά ( αλήθεια η …ΕΛΜΕ Κορυδαλλού δεν το γνώριζε ; Γιατί δεν έπραξε τίποτε , στάλθηκε ειδοποιητήριο στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού για διακοπή του ρεύματος λόγω απλήρωτου λογαριασμού 8649 ευρώ !

Και για να αποτρέψει να κοπεί το ρεύμα η ΕΛΜΕ Πειραιά – και …όχι η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού- διοργανώνει σήμερα στις 1 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πορεία προς το Δημαρχείο Κορυδαλλού.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει επίσης προσωπικά το δήμαρχο , Νίκο Χουρσαλά για τις ” διαβεβαιώσεις” ότι “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” για διακοπές ρεύματος στα σχολεία της πόλης , που έδωσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρει συγκεκριμένα σ΄ανακοίνωση της, η ΕΛΜΕ Πειραιά:

“Για μία ακόμη φορά (και ίσως όχι τελευταία) η εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά βρίσκεται μπροστά στις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος, της λειτουργίας της ΔΕΗ Α.Ε. με κριτήριο την κερδοφορία, την αισχροκέρδεια.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε στο 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ επιστολή της ΔΕΗ Α.Ε. που ενημερώνει για χρέη του σχολείου (ύψους 8.649 ΕΥΡΩ περίπου) και προειδοποιεί για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν το χρέος δεν αποπληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι, πριν λίγους μήνες (Οκτώβρης 2022), η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε στην έκδοση ειδοποιητηρίων διακοπής ρεύματος για δεκάδες σχολεία του Δήμου Πειραιά, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Τότε, μετά την δημόσια κατακραυγή και την άμεση παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν προχώρησε καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο.

Ταυτόχρονα, ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής του Κορυδαλλού απέναντι στο γεγονός αυτό.

Τι ενέργειες έγιναν προς τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας από την πλευρά της;

Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προέκυψε;

Το θέμα της αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το ταμείο του σχολείου τέθηκε πολλές φορές δημόσια.

Τελευταία φορά έγινε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/2), με πρωτοβουλία του Ταμία της ΕΛΜΕ Πειραιά που διατελεί ταυτόχρονα και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Η προειδοποίηση διακοπής ρεύματος έρχεται σε αντίθεση με αυτά που μας έλεγε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δε χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.

Ούτε μπορεί να λυθεί με διάφορα «μπαλώματα» και υποσχέσεις. Δεν λύθηκε ούτε με τις «έκτακτες χρηματοδοτήσεις» των Σχολικών Επιτροπών. Οι αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού Ρεύματος είναι τεράστιες, η υποχρηματοδότηση των πραγματικών αναγκών των σχολείων είναι διαρκής. Αν δεν δοθεί τώρα άμεση λύση, το πρόβλημα θα επανέλθει (Βλέπε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ 128/06.10.2022).

Η κατάσταση είναι δραματική, η εκπαιδευτική κοινότητα βγάζει κραυγή αγωνίας. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στην εποχή της «ψηφιακής διακυβέρνησης…..», δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας χωρίς τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους όπως αναλώσιμα, χαρτί κ.λ.π, χωρίς συντήρηση, με σοβάδες και ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί απέναντι σ΄ αυτή την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 25/04 στις 13:00 έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πορεία προς το Δημαρχείο Κορυδαλλού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο, σπίτι μαθητή μας, εκπαιδευτικών

Δεν πάει άλλο με την υποχρηματοδότηση! Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Να διαγραφούν τα χρέη των σχολείων προς τις πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλ.)

Δωρεάν ρεύμα και όλοι οι απαραίτητοι λειτουργικοί πόροι στα σχολεία

Κάλυψη όλων των αναγκών σε αναλώσιμα, μέσα καθαρισμού κ.λ.π.

Προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου που να καλύπτει πλήρως της ανάγκες της σχολικής μονάδας.

Άμεσα ενδελεχείς αντισεισμικούς ελέγχους, επισκευές και έργα συντήρησης, όπου κρίνεται απαραίτητο”.

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά