Πάλι Χουρσαλάς- Δημόπουλος δεν έχουν θέμα για τις φυλακές και τους  Ρομά στο Σχιστό, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χωρίς τα δυο τεράστιας σημασίας θέματα που ταλανίζουν τον Κορυδαλλό και τις τελευταίες ημέρες ήρθαν πάλι με οξύτητα στο προσκήνιο , επισκιάζοντας κάθε τι άλλο , συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , την Πέμπτη , 15 του μηνός: Τις φυλακές Κορυδαλλού , όπου υπήρξε απόπειρα απόδρασης και η ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση με τους Ρομά , στο Σχιστό.

Αντίθετα , για άλλη μια φορά η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπουλου , επέλεξε να μην τα θέσει ως θέμα συζήτησης και να τα συμπεριλάβει στα Ημερήσιας Διάταξης .

Τουναντίον , επέλεξε να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την …κοπή ενός δένδρου …στην οδό Σωκαράτους. Κρίνοντας προφανώς ότι ήταν σπουδαιότερης σημασίας από τα θέματα των φυλακών και τα έκτροπα που συνέβησαν στο Σχιστό προ ολίγων ημερών .

Μια τακτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη διοίκηση και την οποία τότε από τη θέση της αντιπολίτευσης …κατακεραύνωνε ο συν-εταίρος της σημερινής Δημοτικής Αρχής , Γιώργος Δημόπουλος , ο οποίος τώρα πράττει σ΄αυτό ότι και εκείνη.

Τα έκτροπα στο Σχιστό είχαν προηγηθεί της κατάρτισης της Ημερήσιας Διάταξης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη συμπερίληψη αυτού του τόσου σημαντικού θέματος.

Επίσης και το θέμα των φυλακών , με αφορμή την απόδραση , μπορούσε η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου , να ζητήσει το συμπεριληφθεί εκ των υστερών επιπρόσθετα .

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οφείλουν να απαιτήσουν να τεθούν ως έκτακτα θέματα και να διεξαχθεί ολοκληρωμένη συζήτηση και όχι για λίγα λεπτά στη διαδικασία της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Αν υπάρχουν αντιδράσεις στο αίτημα τους από τη συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , να απαιτήσουν ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταγραφεί και να πληροφορηθούν οι δημότες , ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν .

Σ΄ότι αφορά τα θέματα που έχουν ορισθεί για να συζητηθούν στη συνεδρίαση , αναλυτικά είναι τα εξής:

Λήψη απόφασης για την ψήφιση της 11ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2022.
Λήψη απόφασης για την ψήφιση της 11ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022.
Λήψη απόφασης για την Δ΄ Κατανομή λειτουργικών δαπανών σχολείων, έτους 2022, ποσού 125.210,00€ στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορυδαλλού.
Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ στον ΟΑΠ, της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των 1ου και 2ου ΓΕΛ στον ΟΑΠ, των χώρων του 4ου Λυκείου στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο ‘’ΑΙΟΛΟΣ’’ και των αύλειων χώρων των 7ου και 8ου Γυμνασίων στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο ‘’ΠΗΓΑΣΟΣ’’ σύμφωνα με τα αιτήματά τους.
Λήψη απόφασης για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του 3ου Λυκείου – 5 ου Λυκείου – 8 ου Γυμνασίου στο ΔΙΕΚ Κορυδαλλού σύμφωνα με το αίτημά τους.
Λήψη απόφασης σχετικά με την κοπή ενός (1) δένδρου του είδους νεραντζιά, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Σωκράτους αριθμ. 46 στον Κορυδαλλό λόγω χρήσης νόμιμα κατασκευασμένης κλειστής θέσης στάθμευσης.

Πηγή: http://korydallosnews.gr

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά