Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η σκέψη και η προσευχή μας βρίσκεται εκεί σήμερα!

Από το Γραφείο Τύπου του επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά” και υποψήφιου Δημάρχου Κορυδαλλού, Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κορυδαλλός, 1η Μαρτίου 2023

«Χάθηκε αυτός ο οδοιπόρος. Είχε συνάξει λίγα φύλλα ένα κλαδί γεμάτο φως είχε πονέσει. Και τώρα χάθηκε… Αγγίζοντας αληθινά πουλιά στο έρεβος αγγίζει νέους ουρανούς η προσευχή του μάχη. Έαρ μικρό έαρ βαθύ έαρ συντετριμμένο» (Νίκος Καρούζος: «Άσμα μικρό»)

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγικής σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη, καθώς και στους τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες για να διαπιστωθούν οι αιτίες και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή μελλοντικών παρόμοιων ατυχημάτων. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να βελτιώσουμε το σιδηροδρομικό δίκτυο και να εξασφαλίσουμε την ασφαλή και αποτελεσματική μετακίνηση των πολιτών μας.”

Το τραγικό αυτό γεγονός συμπίπτει και με την παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, όπως έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO), ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους – φυσικούς και τεχνολογικούς – και καλύπτει τους τομείς της πρόληψης, του σχεδιασμού, της ετοιμότητας, αλλά και τη διαχείριση των συνεπειών της.

Τέτοια ζητήματα, ενώ θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα, δυστυχώς εν έτει 2023 παραμένουν ζητούμενα.

Από πλευράς μας, καθώς θα χρειαστούν μονάδες αίματος για τους συνανθρώπους μας, ήδη συντονίζουμε, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την παρουσία μελών και φίλων του συνδυασμού μας στα μόνιμα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Εκ μέρους του συνδυασμού “Σύγχρονος, Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά” εκφράζω και πάλι, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων ενώ η σκέψη μας και η ευχές μας είναι στους νοσηλευόμενους τραυματίες.

Πίνακας: William McTaggart (1835 – 1910) (Scottish) – Άνοιξη

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά