Απέτυχε  επικίνδυνα και πάλι το “επιτελικό” Κράτος

Ο δριμύς χιονιάς ξεγύμνωσε και πάλι την επικίνδυνη ανεπάρκεια του Κράτους και έφερε στην επιφάνεια την επικίνδυνη ανοργανωσιά του.

Χρεοκόπησε και πάλι αυτό το μοντέλο της υδροκέφαλης Διοίκησης. Οι επιτελείς δεν θέλουν να το αντιληφθούν, κρατώντας σφιχτά αγκαλιά ευθύνες και αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν.

Αποκεντρώνουν στους ΟΤΑ ( Δήμους, Περιφέρειες) ευθύνες μόνο και όχι ουσιαστικές ενισχυμένες αρμοδιότητες.

Αυτό το χάος της συμπλοκής και εμπλοκής αρμοδιοτήτων Κράτους και Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης καλά κρατεί χρόνια τώρα, γιατί βολεύει τους κρατούντες.

Άμεσα και γενναία, μ΄αφορμή και αυτά τα πρόσφατα γεγονότα της νέκρωσης του κράτους και της επικίνδυνης ταλαιπωρίας των πολιτών, θα πρέπει να οριοθετηθεί αυστηρά, τι σημαίνει και ποιο είναι το επιτελικό Κράτος. Και να αποκεντρωθούν πραγματικές αρμοδιότητες με πόρους και προσωπικό στην Αυτοδιοίκηση που σήμερα κατασπαταλώνται αναποτελεσματικά.

Η Αυτοδιοίκηση όμως θα πρέπει να αρθεί και αυτή στο ύψος των περιστάσεων .

Να αφήσει το βολεμένο εφησυχασμό, τις στείρες επικοινωνιακές ψηφοθηρικές τακτικές και τις ” παρελάσεις” στα κομματικά γραφεία.

Οφείλει και έχει χρέος η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει αυτά που τις αναλογούν , τα οποία θα αποκαταστήσουν το θεσμικό της ρόλο και την προοπτική της .

* Ο Στέφανος Χρήστου είναι τ. Δήμαρχος Κορυδαλλού και τ. Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά