Χρειάζεται προσοχή στις «προεκλογικές» προσλήψεις και στους διορισμούς

Από το Γραφείο Τύπου του πρώην Δημάρχου Κορυδαλλού, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά», Στέφανου Χρήστου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ» ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ & ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/2023 του Υπ. Εσωτερικών αναστέλλονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές και ανακαλούνται και απαγορεύονται οι κανονικές άδειες, από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης.

Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται.

Οι εν λόγω απαγορεύσεις δεν αφορούν μόνο στις τελικές πράξεις, αλλά και σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης.

Συνεπώς, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις/ανακοινώσεις για την πλήρωση θέσεων προσωπικού, πράξεις διορισμού/πρόσληψης, ανακοινώσεις για αποσπάσεις/μετατάξεις/μεταθέσεις κάθε κατηγορίας προσωπικού, πίνακες επιλογής προσωπικού (τακτικού ή έκτακτου), δεν συνεδριάζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς και λοιπά συμβούλια για τα θέματα που εμπίπτουν στις ανωτέρω απαγορεύσεις, δεν υπογράφονται ούτε δημοσιεύονται πράξεις διορισμού/προσλήψεων, αποσπάσεων ή μετατάξεων/μεταθέσεων.

Τέλος, οι διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, ήτοι αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής.

Τα παραπάνω προς γνώση και συμμόρφωση καθώς ορισμένοι είτε αγνοούν τους νόμους και τις εγκυκλίους είτε σκόπιμα τους παραβλέπουν, παρασύροντας και παίζοντας με την ελπίδα των ανέργων δημοτών, αλλά και διακυβεύοντας μία πιθανή αυριανή νόμιμη πρόσληψη.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά