Η Δήλωση του Στέφανου Χρήστου για την υποψηφιότητά του, στις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023

Οι συνεχείς κρίσεις (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, εθνικά θέματα), φέρνουν την χώρα μας και τον καθένα μας μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Το πολιτικό προσωπικό της πατρίδας σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων και να είναι καλά δοκιμασμένο, πριν τις επιλογές των πολιτών.

Οι τοπικές κοινωνίες, οι Δήμοι, θα αντιμετωπίσουν άμεσα αυτή την πραγματικότητα, αφού οι ανάγκες των δημοτών είναι και θα είναι άμεσες και αναπάντεχες πολλές φορές.

Γι αυτό οι Δημοτικές αρχές καλούνται να επιδείξουν ήθος, επάρκεια, εμπειρία και γνώση, παιδαγωγώντας παράλληλα με το παράδειγμα τους τις επερχόμενες γενιές.

Η πρωτοφανής και επικίνδυνη ανεπάρκεια, αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια και ο πολιτικός αμοραλισμός της σημερινής Δημοτικής αρχής, του Δημάρχου και των παρεπόμενων, αποτέλεσαν σημαντικό κίνητρο για την λήψη της απόφασης μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

Καταθέτω ενώπιον των συνδημοτών μου την εμπειρία, την γνώση και την πραγματικότητα του έργου, που απολαμβάνουν οι πολίτες του Κορυδαλλού, νέοι και μεγαλύτεροι, από την θητεία μου ως Δημάρχου αλλά και ως αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Και την αυτοδιοικητική μου γενική εμπειρία αφού διετέλεσα μέλος του ΔΣ των συλλογικών οργάνων της πρωτοβάθμιας (ΚΕΔΕ) και δευτεροβάθμιας (ΕΝΠΕ) αυτοδιοίκησης.

Αυτό το έργο θα το θέσουμε σύντομα με λεπτομέρειες ενώπιον σας και κυρίως με την πολιτική-προγραμματική διακήρυξη που θα καταθέσουμε, εγώ και οι πολλοί συνεργάτες μου, τις θεμελιωμένες προτάσεις μας για την επόμενη πενταετία που θα οδηγήσουν τον Κορυδαλλό και πάλι ψηλά. Εκεί που του αξίζει και πέρα από τα σύνορα του.

Με πολιτικές απρέπειες και ψευδολογίες, δεν κρύβεται η αλήθεια. Και βέβαια θα μπει τέλος στα πανηγύρια πάσης φύσεως.

Τα μεγάλα κεφάλαια του Κορυδαλλού, αυτό της απομάκρυνσης των φυλακών και των Λατομείων στο Σχιστό, εμείς όλοι μαζί με τους ενεργούς πολίτες, τα ανοίξαμε στο παρελθόν, εμείς όλοι τα προχωρήσαμε και εμείς όλοι θα τα κλείσουμε για το αύριο της πόλης και της νέας γενιάς.

Να σημειωθεί ότι εμείς θα μιλάμε πάντα με στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας και προτιμούμε τον δημόσιο διάλογο με όποιον επιθυμεί. Επιλέγουμε δε συνειδητά την πολιτισμένη ανυποχώρητη όμως πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό όμως απαιτεί και την συναίνεση των άλλων.

16 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο με τον σωστό προγραμματισμό
και τα έργα πηγαίνουμε μπροστά