Είμαι επικεφαλής
μιας ευρύτατης,
ενωτικής και
αυτοδιοικητικής
κίνησης, πέρα
από κομματικές
περιχαρακώσεις,
με συγκριτικά
πλεονεκτήματα
το ήθος,
την επάρκεια,
την εμπειρία
και τη γνώση

Γεννήθηκε στις όμορφες Οινούσσες Χίου και ζει από παιδί στον Κορυδαλλό. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτιλιακό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL). Μάχιμος δικηγόρος, υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διετέλεσε 12 χρόνια Δήμαρχος Κορυδαλλού και τέσσερα ως αιρετός αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Τι σας έκανε να επιστρέψετε στη διεκδίκηση της Δημαρχίας;

Το θλιβερό γεγονός ότι η οριστική απομάκρυνση των φυλακών, η αξιοποίηση του χώρου των Λατομείων στο Σχιστό, η οπισθοδρόμηση της κοινωνικής πολιτικής και η κατάργηση πολλών δομών, η αδιαφάνεια και η κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και η ανεπάρκεια της παρούσας συνδιοίκησης, μας ώθησαν ως ενεργούς πολίτες του Κορυδαλλού, να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε, προασπίζοντας το αύριο της πόλης και της νέας γενιάς.

Πώς κρίνετε τη σημερινή συνδιοίκηση;

Δυστυχώς, για τον Κορυδαλλό, ένα κατεστημένο έχει στοιχηθεί πίσω από τη σημερινή συνδιοικηση, με μόνη συγκολλητική ουσία το μέρισμα στα δημοτικά πράγματα. Δεν έχουν όραμα, δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν στρατηγική. Δεν κατασκεύασαν, ούτε καν δρομολόγησαν, ούτε μισό σημαντικό έργο ή υποδομή, αντίθετα, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση αυτών που παρέλαβαν ημιτελή.

Μήπως είστε υπερβολικός;

Αντίθετα, θα έλεγα, είμαι αρκετά συγκρατημένος. Την τελευταία τετραετία παρατηρείται μία πρωτόγνωρη και απόλυτη άπνοια στον δήμο μας. Δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο στον Κορυδαλλό. Ας κρίνουν οι δημότες, τις μηδαμινές σχεδόν κοινωνικές δομές και δράσεις του δήμου, παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έλαβαν ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση και λόγω covid.

Πείτε μας ορισμένα επιτεύγματά σας.

Η πρωτοποριακή μας κοινωνική πολιτική (δημοτικά ιατρεία με 17 ειδικότητες,ιατροπαιδαγωγική μονάδα για δυσλεκτικά παιδιά, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑΜΕΑ, Συμμετοχικός Αθλητισμός για όλους τους δημότες), ανακατασκευή του Σινέ Παράδεισος και δημιουργία χειμερινής αίθουσας, μετεγκατάσταση των φυλακών ανηλίκων, η διεκδίκηση και τελική παραχώρηση των δέκα στρεμμάτων όπου δημιουργήθηκε χώρος αναψυχής, η παραχώρηση του πρώην Ασύλου, χώρος όπου σήμερα οι δημότες απολαμβάνουν το Δημαρχείο και δύο Λύκεια, η δημιουργία 21 σχολικών μονάδων (ρεκόρ ίσως και σε πανελλαδικό επίπεδο), η απαλλοτρίωση των 115 στρεμμάτων στα πρώην λατομεία για τη δημιουργία αθλητικών χώρων και μεγάλου πάρκου πρασίνου (και όχι… χωματερής), η παραχώρηση έξι στρεμμάτων στη Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη (τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα) κλπ.

Πώς φαντάζεστε τον Κορυδαλλό του άμεσου μέλλοντος;

Εάν οι δημότες του Κορυδαλλού, μας εμπιστευτούν όπως έπραξαν στο παρελθόν για τρεις συνεχείς τετραετίες, ο Κορυδαλλός εκτός από μία έξυπνη ψηφιακή πόλη (smart city), θα αναδειχθεί – ξανά – σε ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα της Αττικής και τόπο προορισμού όλου του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης σε συνδυασμό με το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό της.

Ο συνδυασμός θα έχει κομματικό μανδύα-χρίσμα;

Είμαι επικεφαλής μιας ευρύτατης, ενωτικής και αυτοδιοικητικής κίνησης, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις, με συγκριτικά πλεονεκτήματα το ήθος, την επάρκεια, την εμπειρία και τη γνώση για κάθε “μικρό” ή μεγάλο θέμα του Κορυδαλλού και της Αυτοδιοίκησης. Το 95% του συνδυασμού μας αποτελείται από νέα πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου.

Τι μήνυμα στέλνετε σε όσους θα σας εμπιστευθούν;

Εγώ και οι συνεργάτες μου, είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τον Κορυδαλλό ξανά ψηλά, εκεί που τον είχαμε οδηγήσει την περίοδο των έργων και των δράσεων κοινωνικής πολιτικής. Για να φτάσουμε τον Κορυδαλλό, εκεί που του αξίζει. Για να γίνει ο τόπος μας, «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά».

Μέχρι στιγμής, τι «κλίμα» εισπράττετε από τους δημότες, όπου πηγαίνετε;

Ειλικρινά, είμαι συγκινημένος από τα λόγια των συμπολιτών μου, οι οποίοι νοσταλγούν τις όμορφες μέρες της θητείας μας, τότε που ο Κορυδαλλός συνδύαζε τη διάσταση της «σύγχρονης» πόλης, με το ανθρώπινο πρόσωπό της. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την άπνοια της σημερινής συνδιοίκησης του Δήμου και αντιμετωπίζει θετικότατα την προοπτική της επαναφοράς μας.

16 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο με τον σωστό προγραμματισμό
και τα έργα πηγαίνουμε μπροστά