Στις αρχές του 2022, ο Στέφανος Χρήστου, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες του Κορυδαλλού, κατήγγειλε «την πλήρη εγκατάλειψη και διαρκή επιβάρυνση της έκτασης των πρώην λατομείων από αδρανή υλικά, άγνωστης προέλευσης», θέτοντας ενώπιον των μεγάλων ευθυνών της τη νυν συνδιοίκηση.

Στις αρχές του περασμένου Μαϊου, διαπιστώσαμε ότι στην έκταση των 115 στρεμμάτων, στο χώρο των πρώην Λατομείων, ένα φορτηγό ξεφόρτωνε χώματα εκσκαφών (τούβλα και λοιπά οικοδομικά υλικά). Καλέσαμε άμεσα την Αστυνομία για να ερευνήσει την νομιμότητα αυτών των ενεργειών, καθώς μόλις πριν ένα μήνα (Απρίλιο) είχαμε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, στον Εισαγγελέα Πειραιά και παράλληλα καταγγείλαμε στην Πολεοδομία Πειραιά, στο Τμήμα Περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου και στη Γενικη Γραματεία Αθλητισμού (που είναι η ιδιοκτήτρια του χώρου), τις προκλητικές παραβάσεις του νόμου και τη διενέργεια διαφόρων εργασιών – έργων από τη διοικηση του Δήμου, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες για όλες τις έκνομες ενέργειες (γηπεδάκια, μπάζα κ.τ.λ.), που εξελίσσονται στην αναξιοποίητη αυτή έκταση.

Σημειώνουμε ότι για το όλο θέμα πριν από ένα χρόνο 19 βουλευτές υπέβαλλαν σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλοντας ότι «το μπάζωμα των Λατομείων συνεχίζεται ακάθεκτα παρά την παραχώρησή τους στον Δήμο Κορυδαλλού».

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, συγκάλυψης, απουσίας λογοδοσίας και έλλειψης ενημέρωσης των φορολογούμενων δημοτών για το χώρο των 115 στρεμμάτων των πρώην λατομείων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, παραδέχθηκε ότι πραγματοποιούνται… «νόμιμες εργασίες διαμόρφωσης» του χώρου.

Μήνες τώρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενεργοί πολίτες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ζητούν να ενημερωθούν, ποιά είναι η φύση των εργασιών που εκτελούνται, ποιά είναι η προέλευση των υλικών και με ποίου την εντολή και την κάλυψη τοποθετούνται στοίβες χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σύνθεσης σε ένα χώρο ο οποίος ανήκει στον Κορυδαλλό και τους φορολογούμενους δημότες του.

Δύο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρατήσει την αλήθεια «θαμμένη κάτω από τα μπάζα». Αλλά η αλήθεια, αργά η γρήγορα, αναδύεται στην επιφάνεια και τιμωρεί όσους την έκρυβαν.

16 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο με τον σωστό προγραμματισμό
και τα έργα πηγαίνουμε μπροστά