Η 21η Απριλίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερα ξεχωριστή για τον Κορυδαλλό, καθώς, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, πριν 79 έτη, οι Γερμανοί, μετά το τέλος του πολέμου, καθώς αποχωρούσαν, μετά την ήττα τους, ανατίναξαν την Στρατώνα, την οποία είχαν μετατρέψει σε αποθήκη πυρομαχικών τους.

Η έκρηξη ήταν τεράστια και φλεγόμενα βλήματα σκέπασαν όλους τους δρόμους σε μεγάλη απόσταση, ενώ πάρα πολλά σπίτια υπέστησαν πολλές υλικές ζημιές. Όμως, ευτυχώς, παρά τη σφοδρότητα της έκρηξης, δεν υπήρξε κανένα ανθρώπινο θύμα!

H διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των μνημείων που σχετίζονται με την εποχή εκείνη, καθώς και η ανάγκη για διατήρηση και προβολή τους ενισχύουν τη συνείδηση των δημοτών για την ιστορία και την κληρονομιά μας. Είμαστε υπερήφανοι που, κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας Χρήστου, ανεγέρθηκε το πανέμορφο Προσκυνητάρι της Ζωοδόχου Πηγής, στο χώρο που βρισκόταν η παλιά Στρατώνα στην ανατολική πλευρά της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου. Υπερήφανοι, γιατί η ανέγερση του συγκεκριμένου μικρού Ναού, αποτελεί εκπλήρωση «τάματος» των φιλόθρησκων συνδημοτών μας, για τη θαυματουργή θεία παρέμβαση και την αναίμακτη αίσια κατάληξη της μεγάλης έκρηξης των γερμανικών πυρομαχικών το 1944. Με συγκίνηση θυμόμαστε το κόψιμο της κορδέλας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νίκαιας κ.κ. Αλεξίου και των σεβαστών πατέρων όλων των εκκλησιών του Κορυδαλλού.

Oι συνεργάτες και οι υποψήφιοι του δημοτικού συνδυασμού μας, «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός, ξανά» παρευρεθήκαμε την Πέμπτη του Πάσχα στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής Κορυδαλλού και την Παρασκευή του Πάσχα, τόσο στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όσο και στην Ιερά Παράκληση, για να τιμήσουμε με την πρέπουσα λαμπρότητα την επέτειο του ιστορικού αυτού γεγονότος για τον Κορυδαλλό αλλά και να εκφράσουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό μας για την προστασία και την ευλογία που παρέχει η Ζωοδόχος Πηγή σε όλους εμάς τους πιστούς.

16 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μόνο με τον σωστό προγραμματισμό
και τα έργα πηγαίνουμε μπροστά