Έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού

Έλλειψη καθηγητών στα σχολεία της Β/μιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού όχι μόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά ακόμη και τώρα τον Οκτώβριο. Είναι λυπηρό να μην έχει γίνει κάλυψη των κενών με βάση τις φάσεις διορισμού αναπληρωτών, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μένουν χωρίς καθηγητές και με απώλεια πολλών ωρών διδασκαλίας.

Πολλοί μαθητές σε πολλά σχολεία (1ο, 2ο ,3ο ,5ο και σε άλλα Λύκεια του Κορυδαλλού) κάνουν μαθήματα ελλείψει καθηγητών σε βασικά μαθήματα κατεύθυνσης και γενικής παιδείας καθώς δεν υπάρχουν στο σχολείο βασικές ειδικότητες όπως Φιλόλογοι, Μαθηματικοί και Φυσικοί. Σε πολλές σχολικές τάξεις στο Δήμο Κορυδαλλού και μάλιστα σε κομβικές όπως στη Γ Λυκείου τα παιδιά δεν έχουν Φιλόλογο και δεν έχουν ξεκινήσει το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για φέτος αλλά δεν εχουν γίνει μαθήματα όπως στα Οικονομικά με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν πίσω στην ύλη. Αυτό είναι πολύ λυπηρό για την εκπαιδευτική κατάσταση στον δήμο Κορυδαλλού σε συνδυασμό με τα κενά που παρατηρήθηκαν στην αφομοίωση της ύλης λόγω της λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα πολλές είναι οι φωνές των παιδιών που διαμαρτύρονται για προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή πολλών σχολείων ως προς την κτηριακή υποδομή αλλά και σε επίπεδο οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Ευελπιστώ να υπάρχει ευαισθητοποίηση των υπευθύνων της υπάρχουσας τοπικής αυτοδιοίκησης και να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα. Η παιδεία αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στόχος κάθε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ένα σύγχρονο, ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο, που να εξασφαλίζει ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία και εκπαίδευση και να παρέχει ασφάλεια και προστασία σε όλους. Σκοπός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου και η βελτίωση των συνθηκών μάθησης των παιδιών και των νέων. Ευτυχώς που υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα Δημάρχων όπως του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ , ο οποίος ως Δήμαρχος Κορυδαλλού στο παρελθόν αναβάθμισε τα σχολεία του Δήμου. Το μεγαλύτερο έργο επί των ημερών του ήταν η κατάργηση της διπλής βάρδιας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατασκευάστηκαν επίσης πολλά νηπιαγωγεία, δημοτικά ,Γυμνάσια και Λύκεια αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς στο Σχιστό Κορυδαλλού θα γίνει εκπαιδευτήριο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού έχει δεσμευτεί και σχετικό οικόπεδο. Την προσπάθεια αυτή μπορεί να τη συνεχίσει και στο μέλλον με τη δική μας στήριξη.

Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο Δήμο…αγωνιζόμαστε για καλύτερη παιδεία και μορφωση ..

Κατερίνα Κουβουτσάκη , φιλόλογος

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Χρήστου ανταποκρινόμενος στην “νέα εποχή των πραγμάτων”, έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής παράταξης που βρίσκεται πέραν από προτιμήσεις κομμάτων, τον Σύγχρονο Ανθρώπινο Κορυδαλλό, ξανά